Az igazán jó születésnapi ajándék az, amelyik szívből jön és valóban az ünnepeltnek szól. Nem kell, hogy nagy vagy drága legyen. Sokszor a legértékesebb ajándék az az idő, amit a szerettünkkel tölthetünk például egy közös programon, egy rendezvényen. Különösen akkor, ha erről az ünnepelt csak az utolsó pillanatban szerez tudomást.

Az ünnepelt

A bácsi, akiről a történet szól, egy Esztergomhoz közeli faluban él családjával. Egész életében keményen dolgozott, mígnem egy nap az élete alapjaiban változott meg. Épp a tetőn dolgozott, amikor talán egy rossz mozdulat vagy egy megcsúszó tetőcserép a vesztét okozta. Sajnos az esés következtében a gerince súlyosan megsérült, és csavarokkal kellett rögzíteni. Ezután már nem dolgozhatott, és a mozgásában korlátozott ember a családja állandó gondoskodására szorul. A tétlenség és felesége hirtelen halála lelkileg teljesen megtörte. A családján kívül csak egy valami érdekli: az ásványgyűjteménye, amelyet szívesen nézeget, rendezget.

A születésnapi ajándék

A bácsi lánya szerette volna felvidítani édesapját a születésnapján, ami alig pár nappal a 7. Lelkes Ásványbörze a MOM Sportban rendezvényünk előtt volt.

Írt egy bejegyzést az egyik Facebook csoportba, amelyben arra kérte a tagokat, hogy lepjék meg a bácsit egy születésnapi képeslappal. 100 üdvözlet érkezett, ami óriási örömöt szerzett a bácsinak. A lány felhívását egy másik csoportban is megosztották, így hozzánk, a Lelkes Ásványbörzék szervezőihez is eljutott a kérés.

Mi nem képeslapot küldtünk, hanem meghívtuk az egész családot az ásványbörzénkre. Mindenki összefogott, hogy a születésnapi ajándék igazi meglepetés legyen.  Igényelt némi szervezést, hogy a börzelátogatás az utolsó pillanatig (gyakorlatilag a MOM Sportba érkezésig) titokban maradjon a bácsi előtt, de a család ezt ügyesen megoldotta.

Happy end

A meglepetés jól sikerült, és a bácsi öröme határtalan volt. Mondogatta is, hogy ő még sosem járt ilyen nagyszabású rendezvényen. Óvatosan lépkedett a sorok között, kerülte a zsúfolt részeket, de közben megcsodálta a sok szép ásványt, amelyekből vásárolt is egy-két csodás példányt a gyűjteményébe. Néhány asztalnál hosszabban elidőzött, mert a kiállítók között akadt néhány ismerőse, akik örömmel köszöntötték őt.

A látogatás végén, búcsúzóul a főszervezőink, Lelkes András és felesége, Julcsi megajándékozták őt egy 15 millió éves fosszíliával, amit meghatottan vett át.

A születésnapi ajándék tökéletes lett. Sikerült a bácsit egy életre szóló élménnyel meglepni. Örülünk, hogy ehhez mi is hozzájárulhattunk, és bízunk abban, hogy a bácsit elhozza majd a családja a következő ásványbörzéinkre is.

Mindig szeretettel látjuk!