15. LELKES ÁSVÁNYBÖRZE
A MOM SPORTBAN

Több mint 110 kiállító

és változatos programok 2000 négyzetméteren

JEGYEK A HELYSZÍNEn ÉS ONLINE VÁSÁROLHATÓK

Az év egyik legnagyobb ásványos rendezvénye!

MOM SPORT, 2023. OKTÓBER 7-8.

XII. Budapest, Csörsz u. 14-16.

Szombat 10:00 – 19:00
Vasárnap: 10:00 – 18:00

Jegyek kaphatók a helyszínen illetve elővételben (október 1-ig kedvezményesen)  jegyx1.hu oldalon!

Október 1. éjfélig kedvezményes áron veheti meg belépőjegyét!
Felnőtt 2150 Ft, Nyugdíjas/Diák 1550 Ft, Családi 5200 Ft, Kiegészítő 1050 Ft

A Legtöbb ásvány egy időben, egy helyen.

Elege van már, hogy kiszemelt ásványait több helyről, hosszú kutatás után sikerül beszereznie? Ráadásul mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia miattuk? Van egy remek ajánlatom az Ön számára.

Szeretettel várjuk az év legnagyobb ásványbörzéjére és egyben kiállítására, ahol lehetősége nyílik ásványok, ősmaradványok, drágakövek, meteoritok, illetve ezekből készült dísztárgyak és ékszerek megtekintésére és megvásárlására.

Lurdy ásványbörze

2023.02.25-26. között a MOM Sportban (Budapest, XII., Csörsz u. 14-16.) 2000 m2-en közel 110 kiállító várja az érdeklődőket. Többségük nyers vagy feldolgozott ásványokat, csillogó drágaköveket és belőlük készült ékszereket kínál. A fosszíliák és a meteoritok is nagy érdeklődésre tarthatnak számot. A rendezvény remek alkalmat kínál arra, hogy a gyűjteményét bővítse, és ajándékot vásároljon önmagának vagy szeretteinek.

Tehát belépője nem csupán az ásványbörzére szól, hanem egy egész napos programlehetőséget kínálunk a teljes család számára.

Eredeti ásványok a kiállításon.

Nagy erőkkel küzdünk az ásványhamísítás ellen! A megvásárolt ásványokat a helyszínen ingyenesen bevizsgálja egy szakértő!


Miért pont Lelkes Ásványbörze?

Először is szeretnék bemutatkozni, Lelkes András vagyok, a Lelkes Ásványbörzék fő szervezője. Az ásványgyűjtés szenvedélyével már fiatalon „megfertőződtem”. Geológia és a gemmológia (drágakő tudomány) szakon végeztem a moszkvai Geológiai Egyetemen. Később egy hirtelen elhatározás során belevágtam az ásványkereskedésbe. Idővel egyre inkább izgatott a kihívás, hogy megmutassam a saját elképzelésemet az ásványbörzék szervezésében. Ezen úton jutottunk ide a 14. MOM Sport Ásványbörzéhez.

Ugyan még mindig van hova fejlődnünk a programlehetőségek tekintetében, de minden alkalommal igyekszünk egyre több és érdekesebb egyéb programlehetőséget biztosítani az ásványbörzék során.

Amennyiben fontos Ön számára a kifogástalan minőségű termékek elérhetősége és a legnagyobb ásvány és drágakő választékhoz szeretne hozzáférni, nincs más dolga, mint megváltani a belépőjegyét az év legnagyobb ásványbörzéjére és kiállítására!

Korábbi tapasztalataink alapján nagy érdeklődésre számítunk a hétvége folyamán, ezért mindenképpen ajánljuk, hogy vásárolja meg elővételben belépőjét. Online megváltott jegyével sorban állásra sem kell számítania, ugyanis soron kívüli beléptetést biztosítunk Önnek!

Vegye meg jegyét a helyszínen vagy sorbanállás nélkül online!

Kiállítások és programok

Az Ásványbörze szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai- és gyerekprogramokra, amelyek tartalmas időtöltést és tanulási lehetőséget kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kiállítás a 2024-es "ÉV ásványa és ősmaradványa" szavazás jelöltjeiből

 

mom-lelkes-ásványbörze-2023-október-3d-vetítés

3D vetítés barlangokról

A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés keretében tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban.
Kezdési időpontok: 11.00, 12.00, 15.00, 16.00

 

Interaktív földtudományos játszóházak (bővített!)

A gyerekeket többek között a Földtudományos játszóház várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások keretében. Emellett a kreatív játszóházban a kézügyességüket, míg az aranymosóban a szerencséjüket tehetik próbára.

Drágakő-határozás

Az ásványbörze látogatók számára ezúttal is lesz ingyenes drágakőmeghatározás, ezért érdemes a rendezvényre magával vinnie azt a szóló vagy ékszerbe foglalt drágakövet, amelynek nevét nem ismeri vagy eredetiségében bizonytalan.

Egészségsziget

A rendezvény részét képezi – az ásvány- és ékszervásár mellett – az egészségsziget, ahol az egészséges életmódhoz és az ezotériához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat talál. Ezzel a témával néhány előadás is foglalkozik pl. Maharishi Bhramananda szeretetmeditációja vasárnap délután.

További programok

"Aranymosás"

Kreatív játszóházak

Kőcsiszolás, kőszobrászat, arcfestés

Kígyósimogató fotózási lehetőséggel

Népszerű program a kígyó simogató is, ahol főként kisebb termetű hüllőket ismerhetik meg, és a vállalkozószelleműek együtt is fotózkodhatnak velük.

Belépőjegy árak

  Felnőtt: 2500 Ft/fő
Diák*: 1800 Ft/fő
Nyugdíjas*: 1800 Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt+max. 3 gyerek)**:  6000 Ft/család
Családi kiegészítő jegy (további gyerekeknek)**: 1250 Ft/fő

Diák/nyugdíjas csoportos jegy 10 fő felett
(2 kísérőnek a belépés ingyenes) *** : 1250 Ft/fő

Pedagógus jegy****: 1250 Ft/fő

16:30-tól egységesen:  1800 Ft/fő

Gyerek 6 éves kor alatt ingyenes!
Vasárnap a MOM Park Bevásárló Központ mélygarázs ingyenes!

Jegyek kaphatók a helyszínen illetve elővételben (október 1-ig kedvezményesen)  jegyx1.hu oldalon!

Október 1. éjfélig kedvezményes áron veheti meg belépőjegyét!
Felnőtt 2150 Ft, Nyugdíjas/Diák 1550 Ft, Családi 5200 Ft, Kiegészítő 1050 Ft

* A diák és nyugdíjas jegyek esetében belépéskor a kedvezményre jogosultságot a megfelelő igazolvánnyal igazolni kell!

**A családi belépő csak a család együttes belépésekor vehető igénybe. A családi kiegészítő jegy csak a családi belépővel együtt érvényes.

*** A diák/nyugdíjas csoportos jegy csak a csoporttagok és a kísérő(k) együttes belépésekor vehető igénybe.

**** Pedagógus igazolvánnyal.

Mozgáskorlátozott látogatóinknak és 1 fő kísérőnek a belépés ingyenes.

A helyszíni jegyvásárláskor bankkártyával is fizethet.

Nagyon jó szervezés, színes előadásokkal tarkítva az amúgy is csodálatos látnivalókat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy vagy akár több értékes napot szeretne eltölteni az ásványok világában.

Időpont

Szombat:
2023. október 7. 10-19

Vasárnap:
2023. október 8. 10-18

Helyszín

MOM Sport

XII. Budapest
Csörsz u. 14-16.