26. LURDY HÁZI
ÁSVÁNYBÖRZE

Több mint 150 kiállító
és változatos programok
3000 négyzetméteren

Az év legnagyobb ásványos rendezvénye!

LURDY HÁZ, DECEMBER 9-10-11. 

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.

Péntek 10:00 – 19:00

Szombat 10:00 – 19:00

Vasárnap: 10:00 – 18:00

Helyszíni és online jegyvásárlásra is lehetőséget biztosítunk.

A Legtöbb ásvány egy időben, egy helyen

Az év legnagyobb karácsonyi hangulatú Ásványbörzéje, színes programokkal és előadásokkal fűszerezve 3 napon át – ásványok, ősmaradványok, drágakövek és ezekből készült egyedi ékszerek, dísztárgyak, kincsek – ellenőrzött, minőségi csoda árukkal feltöltekezve!

Elege van már, hogy kiszemelt ásványait több helyről, hosszú kutatás után sikerül beszereznie? Ráadásul mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia miattuk? Van egy remek ajánlatom az Ön számára.

Lurdy ásványbörze

3000 m2-en több mint 150 kiállító termékei közül válogathat. A kiállítás keretein belül bemutatásra kerülnek a 2023-as „Év ásványa” és „Év ősmaradványa” nyertesek. Emellett minden korosztály számára különböző programlehetőségeket kínálunk, mint az aranymosás, interaktív földtudományos játszóház, kígyósimogató fotózási lehetőséggel vagy egy 3D vetítés a barlangokról.

Tehát belépője nem csupán az ásványbörzére szól, hanem egy egész napos programlehetőséget kínálunk a teljes család számára.

A sorbanállást kerülje el online jegy elővétellel!

Eredeti ásványok a kiállításon

Nagy erőkkel küzdünk az ásványhamísítás ellen! A megvásárolt ásványokat a helyszínen ingyenesen bevizsgálja egy szakértő!


Miért pont Lelkes Ásványbörze?

Először is szeretnék bemutatkozni, Lelkes András vagyok, a Lelkes Ásványbörzék fő szervezője. Az ásványgyűjtés szenvedélyével már fiatalon „megfertőződtem”. Geológia és a gemmológia (drágakő tudomány) szakon végeztem a moszkvai Geológiai Egyetemen. Később egy hirtelen elhatározás során belevágtam az ásványkereskedésbe. Idővel egyre inkább izgatott a kihívás, hogy megmutassam a saját elképzelésemet az ásványbörzék szervezésében. Ezen úton jutottunk ide a 26. Ásványbörzéhez.

Ugyan még mindig van hova fejlődnünk a programlehetőségek tekintetében, de minden alkalommal igyekszünk egyre több és érdekesebb egyéb programlehetőséget biztosítani az ásványbörzék során.

Amennyiben fontos Ön számára a kifogástalan minőségű termékek elérhetősége és a legnagyobb ásvány és drágakő választékhoz szeretne hozzáférni, nincs más dolga, mint megváltani a belépőjegyét az év legnagyobb ásványbörzéjére és kiállítására!

Korábbi tapasztalataink alapján nagy érdeklődésre számítunk a hétvége folyamán, ezért mindenképpen ajánljuk, hogy vásárolja meg elővételben belépőjét. Online megváltott jegyével sorban állásra sem kell számítania, ugyanis soron kívüli beléptetést biztosítunk Önnek!

Jöjjön el velünk egy virtuális körsétára!

Rendezvényen belüli ingyenes programok

Az Ásványbörze szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai- és gyerekprogramokra, amelyek tartalmas időtöltést és tanulási lehetőséget kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2023-as "Év ásványa és ősmaradványa" szavazás nyerteseinek bemutatása

Interaktív földtudományos játszóházak és bemutatók (SZo-Vas)

A gyerekeket többek között a Földtudományos játszóház várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások keretében. Emellett a kreatív játszóházban a kézügyességüket, míg az aranymosóban a szerencséjüket tehetik próbára.

"A káprázatos arany" - kiállítás Kupi László fotóiból és magángyűjtők darabjaiból

ÚJ! UV lámpás ásványbemutató

3d-vetítés-plakát-lurdy-ház-ásványbörze

3D vetítés barlangokról (szo-vas)

A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés keretében tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban. A gazdag ismeretterjesztő programot a világító ásványok interaktív bemutatója teszi még vonzóbbá.

Drágakő-határozás

Az ásványbörze látogatók számára ezúttal is lesz ingyenes drágakőmeghatározás, ezért érdemes a rendezvényre magával vinnie azt a szóló vagy ékszerbe foglalt drágakövet, amelynek nevét nem ismeri vagy eredetiségében bizonytalan.

Egészségsziget

A rendezvény részét képezi – az ásvány- és ékszervásár mellett – az egészségsziget, ahol az egészséges életmódhoz és az ezotériához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat talál. Ezzel a témával néhány előadás is foglalkozik pl. Maharishi Bhramananda szeretetmeditációja vasárnap délután.

ásványbörze-lurdy-ház

"Terápiás szoba"

Ingyenes kezelések

További programok kicsiknek és nagyoknak

"Aranymosás"

Kreatív játszóházak

Kígyósimogató fotózási lehetőséggel

Népszerű program a kígyó simogató is, ahol főként kisebb termetű hüllőket ismerhetik meg, és a vállalkozószelleműek együtt is fotózkodhatnak velük.

Arcfestés, henna, csillámtetoválás

Belépőjegy árak

Pénteki napon egységesen 1500 Ft/fő
Családi jegy (2 felnőtt+3 gyerek)**: 4000 Ft

—————–

Szombat, vasárnap:

Felnőtt: 2000 Ft/fő
Diák*: 1500 Ft/fő
Nyugdíjas*: 1500 Ft/fő

Családi jegy (2 felnőtt+3 gyerek)**:  5000 Ft/család
Családi kiegészítő jegy (további gyerekeknek)**: 1000 Ft/fő
Diák/nyugdíjas csoportos jegy 10 fő felett
(2 kísérőnek a belépés ingyenes) *** : 1000 Ft/fő
16:30-tól egységesen:  1500 Ft/fő
Gyerek 6 éves kor alatt ingyenes!

A rendezvény látogatóinak INGYENES a parkolás a Lurdy Ház külső parkolójában amennyiben a rendezvény infópultjánál kezeltetik a parkolási cédulát!****
Az Ásványbörze és az egész Lurdy Ház is kutyabarát!😊

Helyszíni és online jegyvásárlásra is lehetőséget biztosítunk.

Azonos árakon, rejtett plusz költések nélkül!/ – garantált gyors bejutás
FONTOS – Dec 4-ig kedvezményes ONLINE jegyvásárlás!

* A diák és nyugdíjas jegyek esetében belépéskor a kedvezményre jogosultságot a megfelelő igazolvánnyal igazolni kell!

**A családi belépő csak a család együttes belépésekor vehető igénybe. A családi kiegészítő jegy csak a családi belépővel együtt érvényes.

*** A diák/nyugdíjas csoportos jegy csak a csoporttagok és a kísérő(k) együttes belépésekor vehető igénybe.

Mozgáskorlátozott látogatóinknak és 1 fő kísérőnek a belépés ingyenes.

A helyszíni jegyvásárláskor bankkártyával is fizethet.

A hatályos kormányrendelet értelmében a rendezvény Védettségi Igazolvány NÉLKÜL látogatható!
Nagyon nagy szeretettel és melegséges karácsonyi hangulatban várunk mindenkit!

Nagyon jó szervezés, színes előadásokkal tarkítva az amúgy is csodálatos látnivalókat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy vagy akár több értékes napot szeretne eltölteni az ásványok világában.

Időpont

Péntek:
2022. december 9. 10-19

Szombat:
2022. december 10. 10-19

Vasárnap:
2022. december 11. 10-18

Helyszín

Lurdy Ház

IX. Budapest
Könyves Kálmán körút 12-14.